Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Пчелкина В. А., Руднева Л. В.

АННОТАЦИЯ: Мясо птицы механической обвалки (МПМО), являясь ценным пищевым сырьем, широко используется в мясной промышленности. Поэтому его выявление в готовых продуктах является актуальной задачей при контроле их качества и состава. В статье представлены результаты применения гистохимических методов окрашивания для идентификации костных включений, как основного показателя наличия МПМО в мясных продуктах. Для обеспечения точности и, в первую очередь, сопоставимости результатов гистологических исследований важно, чтобы все лаборатории соблюдали принципы микроскопической лабораторной практики и использовали единую методологию подготовки гистологических препаратов и интерпретации полученных результатов.

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: гистохимия, мясо птицы механической обвалки, идентификация, ализариновый красный S.

Features of the detection of bone fragments in meat products by microstructural methods

Authors: Pchelkina V.A., Rudneva L.V.

Abstract. Mechanically separated poultry meat (MSPM), being a valuable food raw material, is widely used in the meat industry. Therefore, its detection in finished products is an urgent task in controlling their quality and composition. The article presents the results of the application of histochemical staining methods to identify bone fragments as the main indicator of the presence of MSPM in meat products. To ensure accuracy and first of all, comparability of results of histological investigations, it is important that all laboratories adhere to the principles of the microscopic laboratory practice and use the uniform methodology for preparation of histological specimens and interpretation of obtained results.

Key words: histochemistry, mechanically separated poultry meat, identification, Alizarin red S.

Вы здесь: ГлавнаяArticles